HÍREK, INFORMÁCIÓK

 

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyarországi Harci Művészetek Össz-szövetsége

A Magyarországi Harci Művészetek Össz-szövetsége (MHMÖSZ) 2010. július 9-én tisztújító közgyűlést tartott Budapesten, a Magyar Sportok Házában. Kalmár Árpád elnök bevezetőjében megemlékezett az 1990-ben megalakult jogelőd "össz-szövetség" tevékenységéről, majd a szervezet újjáalakítása és a jelenlegi vezetés megválasztása óta eltelt évek főbb állomásairól, eredményeiről. Ezt követte a szakmai és pénzügyi beszámoló ismertetése.

A jelen levők közül többen is hangoztatták, hogy az össz-szövetség továbbra is politikai pártoktól függetlenül, a sporttevékenységre koncentrálva folytassa tevékenységét, és lépjen fel a "kókler mesterek" ellen, nagyobb figyelmet fordítson az edzői képesítések megszerzésének ösztönzésére, az övfokozatok hitelességének ellenőrzésére. A vitában szintén többen szorgalmazták, hogy növelni kell az MHMÖSZ elismertségét, az AGFIS által is jegyzett tekintélyes világszervezethez tartozását, szakszövetséggé válásást, valamint a Nemzeti Sportszövetségbe történő felvételét.

Az össz-szövetség csatlakozott az elmúlt időszak egyik legnemesebb kezdeményezéséhez, a budomagazin.hu által az arra rászoroló gyermekek segítésére létrehozott Harcművészek az Egészséges Gyermekekért Mozgalom, a HEGYEM célkitűzéseihez, amelynek sajtótájékoztatóján az MHMÖSZ számos vezetőségi tagja kapott felkérést a mozgalom diplomatájaként történő közreműködésre (www.hegyem.hu).

Végül a közgyűlés résztvevői mindkét beszámolót egyhangulag elfogadták.

A jelölő bizottság javaslatát konstruktív vita után egyhangulag úgy módosították, hogy a sokrétű feladatokat és a számos tagszervezet, stílus sajátosságát számításba véve az alelnökök számát háromról ötre, az elnökség létszámát pedig kilencről tizenháromra emelték. Vita csupán az alelnökök megválasztása körül alakult ki, de végül itt is egyhangú szavazás döntött a tisztségekről.

Az MHM Össz-szövetség új vezetése a tisztújítást követő ötéves időszakra:

Elnök: Kalmár Árpád sensei, HMBSZ főtitkár, kyokushin karate mester,

Főtitkár: Serflek József sifu, a Magyar Kung-fu Szakszövetség alelnöke,

Alelnökök:
Harmat László (VIII. dan), a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség elnöke, a taekwon-do magyarországi meghonosítója,
Várszegi Rudolf (V. dan), az aikido magyarországi meghonosítója, számos harcművészetben több danos mester,
Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, kick-box full-contact világbajnok, WFCA nehézsúlyú MMA világbajnok,
Györki Géza (VI. dan), a Rendészeti Kiképzők Szövetsége ügyvezető elnöke,
Papp Valér, a Zen Bu Kan Kempo Szövetség elnöke.

Elnökségi tagok:
Polgár Zsolt, Magyar Kick-box Szakszövetség
Bata Tamás, a Magyar Amatőr Muaythai Sportági Szakszövetség főtitkára,
Páll Tibor, a Magyar Ju-jitsu Szövetség alelnöke,
Székely Sándor, a Székely Budo Sport tulajdonosa, szponzor,
Vukics Ferenc, a Baranta Hagyományos Magyar Harcművészetek Orsz. Szöv. elnöke,
Büki Péter, a Magyar Budo magazin főszerkesztője.

A közgyűlés a bizottságok kialakítását az elnökségre bízta, de az már eldőlt, hogy a felügyelő bizottságot Szász Péter (ITF taekwon-do), a fegyelmi bizottságot Zochner Szilárd (eskrima és karate mester), a média bizottságot Büki Péter (újságíró - főszerkesztő), az edző bizottságot Németh Sándor (birkózó olimpikon, egykori szövetségi kapitány) fogják vezetni.

Vissza a hírekhez!