SHOTOKAN KARATE EREDMÉNYEK


2011 otóber 8-9 SKDUN Shotokan Karate VB
Halle, Németország

Az elmúlt hétvégén a Shotokan Karate Stílusszövetség 51 fővel nevezett a 19. Gichin Funakoshi SKDUN Karate Világbajnokságra. A magyar csapat 18 érmet szerzett hatot a haladók között tizenkét érem pedig az utánpótlás válogatott hozott. Külön öröm, Vitai Remma Felnőtt világbajnoki címe és a Veterán Csapat kumite 2 helye.

Jakab Gabriella, Jakab Zsuzsa és Juhász Zoltán csapat formagyakorlatban kapott a seniorok között bronzérmet, ami kimagasló teljesítmény. Bányi Attila, Vanyó Attiláné küzdelemben, Barczi Rita formagyakorlatban lett bronzérmes.3 30 ország 800 versenyzője között, a lehetőségekhez mérten jól szerepeltek a magyar karatékák.

A verseny legvégén új versenyszámként mesterek tornájára került sor. 12 ország nevezett egy felnőtt férfi és női versenyzőt. Juniorként a felnőtt Juhász Zoltán 5 lett katában és küzdelemben, míg Jakab Zsuzsa katában 4, küzdelemben 5 helyen végzett.

Az Egri Városi Sportiskolások 6 érmemmel (2 haladó, 4 utánpótlás) teljesítették az elvárásokat, hisz az utánpótlás szerepe nagyon fontos 12-18 éves korosztályokban. Korán Kristóf, Bíró Vivien, Sütő Krisztofer, Kós Nikoletta utánpótlás, míg Juhász Zoltán és Jakab Gabriella a haladók között szerepelt jól.

Juhász Ferenc 7 dan
Szakosztályvezető

Eredmények (PDF)