LEGÚJABB SZÁMUNK

A Magyar Budo 2024/tavasz szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2024/tavasz száma

A 2024/tavasz szám 2. oldalán az RKSZ által kezdeményezett önvédelmi területi bajnokság döntőjén készült képekből láthatunk néhányat.

A 3. oldalon ezúttal nem a sport, a sportszerűség a téma, hanem azokról mond véleményt a szerző, akiknek a sportolóinkkal ellentétben, nem a hazájuk, népük érdekeinek képviselete, Magyarország népszerűsítése a célja, hanem lejáratása.

A budo rovatban "A nindzsa harcművészet titkai" sorozat a VIII. résszel folytatódik.

A harci művészetek rovatban "A magyar pusztakezes küzdelmek mozgásanyagának történetéből" sorozat V. részét közli a lap.

A karate-do rovat a kadet, junior és U21 EKF Európa-bajnokság beszámolójával indul.

A Shotokan Karate Liga oldalán a szervezet legfontosabb híreit olvashatjuk. Egyben felhívják a figyelmet az április 12-től 14-ig Debrecenben sorra kerülő SKDUN karate Európa-bajnokságra és Európa-kupára.

A goju-ryu karate rovatban egy külföldi és egy hazai szemináriumról közöl képes beszámolókat a magazin.

A kyokushin karate oldalakon a kyokushin karate technikáinak katonai közelharcban történő alkalmazhatóságáról, valamint a knock-down diákolimpia országos döntőjéről tudósít a lap.

Az IJKA International rovatban a világszövetség legújabb híreit találjuk.

Az aikido rovatban az aikido rendészeti kiképzésben elfoglalt helyéről tájékoztat a szerző.

A thai box oldalon a Magyar Muaythai Szakszövetség évzáró ünnepségéről ad hírt a magazin.

A sumo rovatban megismerhetjük az Érd Kupa Tar Mihály Emlékverseny és a Haraszti Kupa korosztályos országos bajnokság legjobbjainak neveit.

Ismét jelentkezik a honto-ryu karate rovat, melyben a szövetség övvizsgájáról és a Pomáz Kupa házibajnokságról számolnak be.

A Rendészeti KSZ oldalán az Önvédelmi Területi Bajnokság döntőjéről és a verseny érmes helyezettjeiről kapunk információkat.

A kung-fu rovatban ezúttal Sri Lanka a cikk témája.

A magazin középső színes oldalain a sumo versenyeken gyakori látványos akciókból kapunk ízelítőt. Ezt követik a szépek, tehetségesek, kemények oldalának legújabb szereplői.

A kempo oldalon a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kempo szakosztályának megújulásáról és tehetséges új vezetőjéről olvashatunk képes tudósítást.

Az ITF taekwon-do rovatban a Hatvani TKD klub külföldi és hazai versenyeken elért sikereiről számol be a magazin. Egyben arra is felhívják a figyelmet, hogy május 18-án a Hatvani Sport és Rendezvénycsarnokban kerül sor a XXII. Nemzetek Kupájára.

A Feja Sport rovatban a februári nemzetközi küzdősport bajnokság legjobbjainak neveit, és az ott készült képeket közli a magazin.

A közelharc-kézitusa rovatban a Szondi Közelharc-Kézitusa Kupa versenyről olvashatunk képes beszámolót.

A kick-box oldalon a zágrábi Európa-kupa beszámolója és a magyar érmesek listája található.

Az olvasóink oldalán kiemelt helyet kaptak a sportújságírók szavazatai alapján első tíz helyen végzett Év sportolói.

A könyvespolc rovatban egy régi, Szilveszter napján a Balaton jegéről történt életmentést idézi fel a szerző. Az egykori eseményt az tette aktuálissá, hogy fél évszázaddal később, ez év januárjában a megmentett személyek egy ismerősük közvetítésével köszönetet mondtak a helikopter még élő tagjának...

A judo rovat a Magyar Judo Szövetség 2024. évi eseménynaptárával indul, melyet a magyar sportolók részvételével rendezett Grand Slam és Grand Prix olimpiai kvalifikációs versenyek beszámolói követnek. Ugyanitt megtalálhatók a győri és a varsói European Open magyar sikerekkel zárult olimpiai kvalifikációs versenyek tudósításai is. A magazin közli a junior és az ifjúsági országos bajnokság eredményeit.

A judosport hírei rovatban kapott helyet a linzi Grand Prix a BRJSZ A, B, C serdülő nyílt regionális verseny legjobbjainak eredménylistája. Sajnos egy remek sportember eltávozásáról is kapunk hírt.

A hátsó belső borítón ezúttal az Dobások és Rúgások akcióképek kaptak helyet, míg a legutolsó oldalon a debreceni SKDUN Európa-bajnokság plakátja látható.

A Magyar Budo legújabb száma az egész országban megvásárolható az újságárusoknál (az árusok címei megtalálhatók a honlapon) és a jelentősebb hazai küzdősport versenyeken.A szerkesztőség telefonszáma: +36(1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu
A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentősebb budo sportboltokban, valamint a keleti küzdősportok nagyobb hazai versenyein is. A régebbi (115) lapszámok beszerezhetők a szerkesztőségben.