LEGÚJABB SZÁMUNK

A Magyar Budo 2022/tél szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2022/tél száma

A 2022/tél szám 2. oldalán a japán-magyar budo kulturális kapcsolatépítő találkozón készült színes fotókat láthatjuk, a szöveges beszámolót pedig a 4. oldalon közli a magazin.

A 3. oldalon a WT taekwondo sportágban világbajnoki címet magyar színekben elsőként elnyert sportolóra hívja fel a figyelmet a lap.

A budo rovatban „A nindzsa harcművészet titkai” sorozat III. része olvasható.

A harci művészetek rovatban a „Közelharc, önvédelem – Európában” sorozat befejező részét közli az újság.

A karate-do rovat a két magyar éremmel zárult EKF korosztályos karate Európa-bajnokságról készült tudósítással indul. A következő oldalakon a Hungarian Open Grand Prix nemzetközi verseny, a WKF karate diákolimpia és az Ippon Shobu karate magyar bajnokság eredményei találhatók.

Az Shotokan Karate Stílusszövetség oldalán a 29. SKDUN világbajnokságon és a 14. SKDUN utánpótlás világkupán érmes helyezéseket elért magyar sportolók eredményei olvashatók.

Az IJKA International nemzetközi szervezet ezúttal karácsonyi üdvözlettel és újévi jókívánságokkal köszönti az olvasókat.

A goju-ryu karate rovatban a Happy Kids utánpótlás versenyről láthatunk képes beszámolót.

A shidokan karate oldalon a knock-down karate utánpótlás bajnokság – Bushido Kupa verseny eredményei kaptak helyet.

A kyokushin karate rovatban az IKO súlycsoportos Európa-bajnokságon elért magyar sikerekről, továbbá a magyar utánpótlás bajnokságról és a Japánból érkezett dan-diplomák átadásáról olvashatunk képes beszámolókat.

Az aikido rovatban a MAAE sikeres övvizsgákkal zárult novemberi edzőtábora, valamint a különleges aikido technikák ismertetése kaptak kiemelt terjedelmet.

A sumo rovatban a 21 magyar éremmel zárult korosztályos Európa-bajnokság kapott helyet.

A kung-fu oldalon VIII. résszel folytatódik a színes képekkel gazdagon illusztrált „Yuddha Shaastra hagyományok” sorozat.

A WKF karate diákolimpia epizódjai most színes fotókon is láthatók.

Ezúttal sem maradt ki a Szépek, ügyesek és kemények rovat.

Az egy éves Kaiser Sportegyesület sikeres útját most színes képeken is követhetjük.

Ismét jelentkezett a kempo rovat, melyen a Magyar Kempo Szövetség öt új klubját ismerhetjük meg.

A Rendészeti KSZ oldalán az UWSK kempo világbajnokságról négy arany- és két ezüstéremmel hazatért yang tang do karatéban és ko ryu goshin jutsu karatéban is 4. danos mestert ismerhetünk meg.

A WT taekwondo rovatban a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület sportolóinak kiemelkedő sikereiről közöl képes beszámolót a magazin.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub sportolóinak külföldi versenyeken elért érmes helyezéseiről, sikeres övvizsgáikról, és a szövetség formagyakorlat szemináriumáról olvashatunk.

Először jelentkezik a nippon jujutsu rovat, mely vezető híre az EJJU kongresszus és szeminárium, melyet további híreik követnek.

Szintén először találkozhatunk a sport és honvédelem rovattal, melynek kiemelt eseményei voltak a MATASZ Honvédelmi és Sportnap, valamint a Gankaku Sportegyesület speciális programjai.

A Feja sport oldal szintén most mutatkozik be, méghozzá a lengyelországi nemzetközi versenyen elért 19 éremmel.

A könyvespolc rovatban XII. résszel folytatódnak a japán égbolt szamurájairól szóló történetek. Ugyanitt mutatja be a magazin a shihan Furkó Kálmán ny. ezredes, 8. danos kyokushin karate mester életútjáról készült könyvet, valamint Halász J. Attila: A japán harcművészetek magyarországi kezdetei 1900-1950 című hiánypótló művét.

Az akciófilmek sztárjai rovatban Charles Bronson bányászból lett filmszínész életéről kapunk érdekes információkat.

A judo rovat a 2022. évi világbajnokság beszámolójával indul, melyet az U23 Európa-bajnokság és a Baku Grand Slam torna tudósítása követ. A számos felnőtt és korosztályos országos bajnokság eredményeinek sorát az U23 nyílt országos bajnokság eredménylistája nyitja. A vegyes csapat Európa-bajnokságról készült tudósítás a judosport hírei rovatban kapott helyet. A magazin szintén itt búcsúzik a népszerű judo mestertől, Havasi Imrétől.

A magazin hátsó belső borítóján a budapesti Grand Slam versenyen készült újabb fotók kaptak helyet.

A hátsó borítón a 29. SKDUN világbajnokságon és a 14. utánpótlás világkupán készült fényképeket láthatjuk.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentősebb budo sportboltokban,valamint a keleti küzdősportok nagyobb hazai versenyein is. A régebbi (110) lapszámok beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu